Home Новини На концерн Volkswagen подали до суду через пожежу на кораблі Felicity Ace

На концерн Volkswagen подали до суду через пожежу на кораблі Felicity Ace

by admin

За даними видання Bloomberg, два позови проти автовиробника зареєстрували в Німеччині. Передбачається, що причиною загоряння суховантажу став несправний літій-іонний акумулятор в одному з електромобілів Porsche. Загалом на ролкері, який затонув недалеко від Азорських островів 1 березня 2022 року, перебували чотири тисячі автомобілів, серед яких Bentley і Lamborghini.

Один із позовів зареєстрував суд німецького міста Штутгарт, де розташовується підрозділ Volkswagen-Porsche. Згідно з судовою карткою, на концерн подали до суду оператор суховантажу Mitsui OSK Lines і страховик корабля – компанія Allianz. При цьому раніше справу призупинили, оскільки позивачі домовлялися про подання другого позову. Якщо сторони не зможуть самостійно врегулювати конфлікт, на концерн Volkswagen очікується судовий розгляд.

Загалом на вантажному судні Felicity Ace перебувало понад чотири тисячі автомобілів. Серед згорілих машин виявилися майже дві сотні суперкарів Lamborghini, понад вісім сотень Audi, а також 580 Porsche і 190 Bentley. Крім того, внаслідок пожежі на дно відправили раритетні Land Rover і безліч інших автомобілів.


UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини