Home Новини У Раді продовжують розробляти концепцію бронювання за гроші

У Раді продовжують розробляти концепцію бронювання за гроші

by admin

Економічний комітет Верховної Ради розробляє фінансову модель бронювання попри те, що її не включили до основного законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомила Європейська бізнес-асоціація.

«Розробка концепції моделі економічного бронювання відбувається паралельно з роботою над основним законопроєктом про мобілізацію», – йдеться в повідомленні.

1 квітня голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха презентував поточну версію моделі бронювання.

Вона передбачає, що бізнес зможе забронювати до 50% від військовозобов’язаних співробітників. Умова бронювання – відсутність податкових боргів та сплата військового збору на кожного працівника за формулою 1,5% від зарплати плюс фіксована ставка у розмірі 20 000 грн/місяць. Для ФОП діятиме додаткова вимога – подання довідки про наявність обороту на суму, не менше ніж вартість трьох місяців бронювання для підтвердження реальної активності.

Модель розповсюджується на всіх найманих працівників та ФОП, але не розповсюджуватиметься на дефіцитні військово-облікові спеціальності (ВОС). Компанія може самостійно обрати, яких працівників забронювати.

При цьому економічна бронь не даватиме дозвіл на виїзд за кордон.

Нагадаємо, правки до законопроекту про мобілізацію щодо бронювання військовозобов’язаних, які отримують певну зарплатню та сплачують податки, були відхилені комітетом Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

У Верховній Раді прокоментували ідею бронювання від мобілізації за великі податки, назвавши її дискримінаційною.


UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини