Home Новини У Туреччині назвали термін закінчення війни в Україні 

У Туреччині назвали термін закінчення війни в Україні 

by admin

Анкара закликає до миру.

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан висловив думку, що війна Росії проти України завершитися 2025-го і цей рік стане мирним для Києва.

З його слів, Анкара не бачить підстав для розв’язання проблеми цього року. Натомість бачить 2025-й як надію на мир в Україні.

“Цей рік складний, сподіваємося на мир у 2025 році”, – заявив очільник турецького МЗС. 

Фідан наголосив, що Туреччина закликає до миру “як на платформі НАТО, так і на європейській платформі”, адже війна  перетворилася “на війну на виснаження, в якій обидві сторони зазнають втрат.

“Ця війна має припинитися зараз. Наш президент закликає до миру, використовуючи весь свій лідерський авторитет. Це питання мені ставлять постійно, як у США, так і на інших зустрічах”, – наголосив Фідан.

Окрім того, дипломат заявив, що існує ризик поширення війни Росії проти України “на регіон”. Мовляв, Анкара стурбована ситуацією, що склалася. 

“Існує ризик поширення війни на весь регіон. Поширення спочатку починається з мови, а потім переходить у дії”, – додав міністр.


UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини