Home Новини Україна сама вирішуватиме, як захищати себе – Франція та Канада

Україна сама вирішуватиме, як захищати себе – Франція та Канада

by admin

Україна має самостійно вирішувати, яким чином проводити власну оборону й захищати своє населення.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у спільній заяві прем’єр-міністрів Канади Джастіна Трюдо та Франції Габріеля Атталя, оприлюдненій за підсумками зустрічі двох лідерів.

“Канада та Франція однозначно засуджують загарбницьку війну Росії проти України та залишаються твердо відданими незалежності, суверенітету й територіальній цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів, в тому числі у територіальних водах. Ми переконані, що Україна сама має вирішувати, як обороняти себе й захищати свій народ”, – йдеться у документі.

Зазначається, що Канада та Франція продовжать підтримувати Україну “на двосторонньому рівні та у всіх міжнародних організаціях, членами яких є”. “Канада та Франція рішуче налаштовані допомогти із відновленням та реконструкцією України, реагуючи на негайні гуманітарні потреби, підтримуючи реформи та боротьбу із корупцією, а також збільшуючи торговельні інвестиції до України, сприяючи участі приватного сектору”, – наголосили обидва прем’єр-міністри.

Окрім цього обидві держави пообіцяли “сприяти тривалому та справедливому миру для України”.

Зауважимо, що прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь перебуває із дводенним візитом в Оттаві.

Нагадаємо, раніше президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що Україна має законне право завдавати ударів у відповідь по об’єктах на території Росії.


UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини