Home Новини Зеленський після Іспанії зібрався відвідати ще одну країну ЄС: подивиться на українські F-16

Зеленський після Іспанії зібрався відвідати ще одну країну ЄС: подивиться на українські F-16

by admin

Зеленський зустрінеться з королем та прем’єром Бельгії

Після свого офіційного візиту до Іспанії Зеленський планує відвідати Бельгію

Президент України Володимир Зеленський після офіційного візиту до Іспанії відвідає Бельгію Офіційний візит цього важливого союзника України відбудеться 28 травня. Зеленський під час візиту проведе зустрічі з бельгійським королем Філіпом, прем’єр-міністром Олександром Де Кроо та міністром оборони Людвіном Дедондером.

Як пише бельгійське видання VRT, цей візит мав відбутися ще на початку травня. Однак його скасували через те, що 10 травня російські терористи розпочали наступ на півночі Харківської області.

Головною темою буде підписання між Україною та Бельгією двосторонньої угоди про безпеку. Окрім того, сторони обговорять надання Україні військової допомоги, а також питання літаків F-16. Зеленський швидше за все відвідає бельгійську авіабазу, де проходить навчання українських пілотів роботі з американськими винищувачами.

Скільки винищувачів F-16 потрібно Україні

Нещодавно Зеленський заявив, що Україні необхідно понад 100 винищувачів F-16 для ефективної протидії російським окупантам у небі. Також Україна потребує будь-яких літаків F-16. Навіть якщо винищувачі будуть несправні, це неважливо, вони можуть піти на запчастини для інших літаків. 

На даний момент у Повітряних силах кажуть, що країна готується до отримання перших літаків уже незабаром. Майже стовідсотково ці пташки ЗСУ отримають уже влітку чи восени 2024-го. Це підтверджують і в Пентагоні.

23 травня у США завершила навчання на американських винищувачах F-16 перша група пілотів Повітряних сил Збройних Сил України. Навчання проходило на 162-й військово-повітряній базі Національної гвардії в Тусоні, штат Арізона. Тепер пілоти вирушають на додаткову підготовку до Європи.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини