Home Здоров'я Лікар розповів, як може постраждати організм через опалення

Лікар розповів, як може постраждати організм через опалення

by admin

Працююче опалення сприяє надмірній сухості повітря, що негативно позначається на роботі організму.

Лікар невролог Сергій Длін розповів в інтерв’ю, що “після включення центрального опалення в квартирах помітно знижується вологість повітря, це робить негативний вплив на стан слизових носа і горла, а також бронхів”.

Часто самі люди помічають, що при тривалому знаходженні у них страждають слизові оболонки – починають лущитися і тріскатися губи, стає сухіше і дискомфортніше в порожнині носа, сверблять, червоніють і болять очі.

Слизові швидше втрачають вологу, і те, що вони стають суші, негативно позначається на імунітеті. Чим менше вологи залишається в слизових тканинах, тим більше ризик, що вони стануть воротами для бактеріальних і вірусних інфекцій.

Також, додав лікар, в умовах більш сухого через опалення повітря загострюються негативні алергічні, астматичні реакції.

“Сухе повітря небезпечне і для хворих дітей – при кашлі мокрота у них буде відходити гірше, а період одужання затягнеться”, – повідомив медик.

Одним із способів впоратися з проблемою пересушеного повітря в квартирі є її регулярне провітрювання.

Джерело elegantwoman.kyiv.ua



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини