Home Гумор Що посадити біля картоплі, що відігнати жука

Що посадити біля картоплі, що відігнати жука

by admin

Садите картоплю для себе чи шкідників? Час пригадати городні хитрощі, щоб відлякати жуків. Це допоможе вам зберегти врожай і не використовувати в сезон отруту, хімічні методи боротьби. Досвід городників радить 3 рослини, що ефективно допомагають у вирощуванні картоплі.

Подробиці

Між рядками варто не бур’яни вирощувати, а корисні рослини, які відлякають шкідників. Є багато думок, але на трьох рослинах господарі сходяться в позитивному досвіді.

По-перше, між рядками треба посадити часник. Його не терплять не лише колорадські жуки, але та інші шкідники, зокрема: тля, довгоносики, гусениці, капусниця.

По-друге, подумайте про квасолю. Її називають ідеальним “сусідом” для картоплі. Завдяки бактеріям, які живуть у кореневій системі, бобові збагачують ґрунт азотом, а таку землю колорадський жук та дротяники ненавидять.

По-третє, коріандр, що удвічі зменшує популяцію колорадського жука, оскільки має специфічний аромат, який шкідники оминають. Навіть якщо жук прилетить, то не надовго. Крім того, буде у вас домашня приправа ароматна.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини