Home Здоров'я Що видає невпевненість у собі: 5 помітних помилок у поведінці

Що видає невпевненість у собі: 5 помітних помилок у поведінці

by admin

Напруга і невпевненість співрозмовники можуть визначити по неправильним компліментів, ковзному погляду і дивним витівкам через незручне мовчання під час бесіди. Жести і вирази людини часто видають приховану інформацію про його самооцінку. Тому, щоб ніхто не зміг засумніватися у вашій вірі в себе, психологи рекомендують боротися з п’ятьма помітними помилками в поведінці.

Робити компліменти-перевертиші

Говорячи колезі: “ти така красива в цій сукні! А у мене зовсім немає смаку”, – ви використовуєте самокритику на тлі достоїнств іншої людини. Багато людей можуть розгледіти за такою похвалою невпевненість в собі і не прийняти комплімент.

Що робити: дарувати компліменти, при цьому не знижуючи свою значимість. Культивувати любов до себе.

Не робити пауз перед відповіддю на питання або прохання

Невпевнена людина часто відразу кидається відповідати на питання і погоджуватися на будь-яке прохання, не встигаючи подумати. Така поведінка характеризує людей, які не вміють говорити “ні”. Вони уникають пауз, боячись образити співрозмовника або здатися дурним, які не знають певної теми.

Що робити: щоб справляти враження вдумливої людини, психологи радять навчитися брати паузи. Обов’язково добре подумайте про прохання, щоб дати відповідь, комфортний саме для вас.

Заповнювати незручність під час мовчання недоречними фразами і дивною поведінкою

Коли мовчання в бесіді затягується, деякі люди починають відчувати дискомфорт. Невпевненій людині починає здаватися, що необхідно терміново щось зробити або сказати. І тоді вона озвучує фрази без особливого смислового навантаження, голосно кашляє або зітхає.

Що робити: постаратися розслабитися, зберігати спокій і поставитися до ситуації з гумором.

Постійно зберігати напружений вираз обличчя

Вираз обличчя, сповнене напругою і заклопотаністю, говорить про те, що людина знаходиться в делікатній ситуації, він не впевнений в собі. Низьку самооцінку видають часте моргання, стиснуті щелепи, покусування губ, невиразні звуки, покашлювання, стиснуті губи, відзначають фахівці.

Що робити: зберігати розслаблену легку посмішку на обличчі. Це ознака того, що людина задоволена собою і своїм життям.

Ковзати поглядом по простору

Іноді під час розмови погляд бродить по простору, ні за що не чіпляючись. При цьому відсторонений погляд відштовхує інших і викликає сумніви. Часто це свідчить про невпевненість співрозмовника в собі.

Що робити: експерти радять тим, хто боїться дивитися співрозмовнику прямо в очі, концентрувати погляд на точці між брів.

Джерело arguments.kyiv.ua



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини