Home Гумор Дачники діляться досвідом: чи можна в вересні пересаджувати полуницю

Дачники діляться досвідом: чи можна в вересні пересаджувати полуницю

by admin

Дачники уважно слідкують за тенденціями в галузі вирощування овочів, фруктів та ягід. Досвідчені агрономи діляться цінними порадами, які допомагають також успішно провадити городню діяльність.

В серпні багато справ на грядках та на ділянці. І буває, що руки не дійшли до пересаджування полуниці. Якщо у вас вийшло аналогічно, тоді питання переноситься на вересень. Але чи можна пересаджувати полуницю в перший місяць осені.

Поради досвідчених дачників та агрономів

Експерти зазначають, що таку процедуру можна робити, але з дотриманням певних нюансів. Найперше беруть увагу період. Час є приблизно до 15 вересня. Якщо погода дозволяє, можна і до кінця місяця.

Головне, щоб не було заморозків. Полуниця після пересаджування має прижитися на новому місці. А для цього їй потрібно приблизно 2-3 тижні. Якщо погода в цей період хороша, то вона без проблем зможе перезимувати. На наступний рік навіть варто очікувати врожай, але він буде ще скромний.

В вересні можна не тільки пересаджувати кущі полуниці, але й працювати з її новими екземплярами, які утворилися від вусів. Не забудьте, що після завершення робіт потрібно підживити полуницю та через 2 тижні покласти шар мульчі. Для цього підійде тирса або солома.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини