Home Рецепти У старих зошитах завжди найкращі рецепти! Мамин торт “Три Склянки”! Без ваг і не потребує пропитки!

У старих зошитах завжди найкращі рецепти! Мамин торт “Три Склянки”! Без ваг і не потребує пропитки!

by admin

Торт “Три склянки” улюблений у моєї мами і в моєму дитинстві він був частим гостем у нас столі. Цей рецепт із старого зошита. Нині в основному всі рецепти шукають на просторах інтернету і рідко заглядають у старі зошити, а там зберігаються найулюбленіші рецепти. Ділюсь рецептом з вами і сподіваюся, що він вам теж сподобається і ви готуватимете його кожного разу!

Інгредієнти:

Склянка на 200 г

Тісто:

  • цукор – 1 склянка
  • кефір (2,5%) – 1 склянка
  • борошно – 1 склянка
  • сіль – щіпка
  • сода – 1 ч.л.
  • какао – 1 ст.л.
  • яйце – 1 шт.
  • олія – 3 ст.л.

Крем:

  • вершкове масло – 250 г
  • згущене молоко – 250 мл

Начинка:

  • банан – 1 шт

Декор (за бажанням):

  • шоколадна посипка
  • кокосова стружка

Приготування:

Почнемо приготування з тіста для коржів. Отже, в миску вбиваємо 1 яйце, додаємо щіпку солі і починаємо його збивати. Буквально через півхвилини всипаємо частинами склянку цукру.

Після того як всипали весь цукор, продовжуємо збивати яєчну масу ще хвилину. Маса посвітлішала, тепер сюди вливаємо 3 столові ложки олії і з’єднуємо її за допомогою міксера.

Далі в іншу ємність вливаємо склянку кефіру та всипаємо 1 ч.л. соди без гірки. Добре перемішуємо вінчиком і виливаємо в яєчну суміш. Перемішуємо.

І нам залишається додати в тісто борошно та какао. Обов’язково їх просіюємо. Нам потрібна склянка борошна (це приблизно 170 г) та 1 ст.л. какао. З’єднуємо сухі інгредієнти з рідкими та тісто для шоколадного бісквіту готове.

Для приготування такого тіста не потрібні ваги, все вимірюється склянками, рецепт дуже простий і я думаю з ним впорається кожна господиня.

Тепер все тісто переливаємо у форму. У мене сьогодні роз’ємна форма на 20 см. Дно застеляємо пергаментним папером. Також цей бісквіт можна випікати і в силіконовій формі, при цьому не забуваємо дно змастити вершковим маслом. Боки форми змащувати не потрібно, щоб тісто при випіканні могло схопитися за стінки та краще піднятися.

Форму з тістом трохи потрясемо, щоб позбавитися бульбашок повітря і відправляємо випікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. А поки що приготуємо крем. Він дуже простий і готується всього з двох інгредієнтів – масла та згущеного молока.

У миску кладемо 250 г м’якого вершкового масла і збиваємо його до пишності близько 2-х хвилин. Далі вливаємо 250 мл згущеного молока і збиваємо ще 2 хвилини.

Пройшло 35 хвилин. Готовність бісквіту перевіряємо дерев’яною шпажкою, на виході вона має бути сухою та чистою. Дістаємо бісквіт з духовки, даємо постояти йому у формі 5 хвилин, потім витягаємо його з форми, знімаємо папір для випічки і залишаємо його на решітці до остигання.

Тепер розрізаємо корж на 2 частини. Обов’язково зрізаємо шапочку, щоб коржі були рівними.

Приступаємо до збирання торта. На блюдо кладемо перший корж, промазуємо його кремом. За бажанням у начинку кладемо банан, нарізаний на кружечки. Щоб наступний корж не з’їжджав із банана, обмазуємо їх трохи кремом.

Кладемо корж і обмазуємо торт кремом з усіх боків.

Як декор можна використовувати подрібнену крихту бісквіту, який ми зрізали зверху, можна присипати шоколадом, залити глазур’ю.

Я ж вирішила торт прикрасити шоколадною посипкою та кокосовою стружкою. Для цього поверхню торта поділяю на 4 частини: дві засипаю кондитерською посипкою, а дві – кокосовою стружкою.

Боки торта теж обсипаю шоколадною посипкою. Погодьтеся, виходить незвичайний та красивий декор.

А ще перевага цього торта в тому, що йому не потрібно давати час на просочення. Бісквіт виходить вологий, м’який, пористий і торт одразу можна подавати до столу.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини