Home Здоров'я Їсти банани натщесерце і на сніданок шкідливо

Їсти банани натщесерце і на сніданок шкідливо

by admin

Вживання на сніданок продуктів, багатих на вуглеводи, може загострювати почуття голоду, що сприяє збільшенню ваги в довгостроковій перспективі.

Банани є одними з найуніверсальніших і найсмачніших фруктів, які люблять люди у всьому світі. Вони забезпечують енергію, містять багато поживних речовин і, до того ж, доступи за ціною. Проте експерти в галузі охорони здоров’я попереджають: банани не повинні бути самостійним продуктом для сніданку, а також їх не можна їсти натще.

За словами фахівців, банани, крім іншого, містять велику кількість вуглеводів та натуральних цукрів. Таким чином, фрукти сприяють підвищенню рівня цукру в крові, що негативно відбивається на механізмах апетиту – незабаром після солодкої закуски на порожній шлунок людина починає знову відчувати голод та шукати їжу.

«Різні дослідження показали, що регулярне вживання на сніданок продуктів, багатих на вуглеводи, посилює почуття голоду і підвищує ризик появи зайвих кілограмів у довгостроковій перспективі», – повідомило видання.

Ще вона причина, яка пояснює, чому банани не рекомендується їсти натще, – це вміст у них фруктової кислоти, що подразнює слизову оболонку ШКТ. При вживанні натще будь-які фрукти (банани – не виняток) можуть викликати серйозні проблеми з травленням.

Не слід забувати, що банани відрізняються високим вмістом магнію. Їх поїдання на порожньо шлунок здатне викликати дисбаланс між кальцієм і магнієм у крові з подальшим несприятливим впливом на серцево-судинну систему.

Як краще їсти банани? Експерти радять вживати їх разом з іншими продуктами, щоб збалансувати вуглеводи та цукор.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини