Home Новини Дискусії про “червоні лінії” у допомозі Україні грають на руку рф, – прем’єрка Данії

Дискусії про “червоні лінії” у допомозі Україні грають на руку рф, – прем’єрка Данії

by admin

Очільниця данського уряду Метте Фредеріксен виступила з рішучою заявою щодо перегляду підходу до надання військової допомоги Україні. У своєму інтерв’ю для Bloomberg Television вона закликала союзників припинити сумніви щодо підтримки України та дозволити використання наданої зброї для ударів по території росії.

“Моя пропозиція полягає в тому, щоб завершити дискусію про червоні лінії”, – наголосила Фредеріксен, підкресливши, що публічне обговорення обмежень лише надає перевагу російській стороні у конфлікті.

На відміну від багатьох західних країн, включаючи США, які досі обмежують використання своєї зброї на російській території, Данія вже повідомила Україну про відсутність таких обмежень для наданого озброєння. Єдиною умовою залишається дотримання міжнародного права.

Фредеріксен рішуче відкинула аргументи про можливу ескалацію конфлікту в разі дозволу на далекобійні удари по рф.

“Найважливіша червона лінія вже перейдена. І саме тоді, коли росіяни зайшли в Україну”, – підкреслила вона.

Данська прем’єрка також звернула увагу на зближення рф з Північною Кореєю та Іраном, а також про роль Китаю.

“Це не європейський конфлікт, це глобальний конфлікт, і наслідки були надзвичайно високими”, – зазначила Фредеріксен.

Як відомо, Данія є світовим лідером за обсягом допомоги Україні відносно розміру своєї економіки, виділивши близько 1,8% ВВП на двосторонню підтримку з початку російської агресії. Крім того, країна ініціювала пряме фінансування оборонної промисловості України, що, за словами Фредеріксен, виявилося більш ефективним підходом.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини