Home Новини Іспанія вимагає зменшити імпорт зерна з України: чому фермери протестують

Іспанія вимагає зменшити імпорт зерна з України: чому фермери протестують

by admin

Союз профспілок фермерів і тваринників Іспанії закликає Єврокомісію припинити надмірний імпорт зернових з України за низькими цінами, оскільки від цього страждають місцеві виробники.

Чому Іспанія вимагає зменшити імпорт зерна з України

Союз профспілок фермерів і тваринників Іспанії (Unión de Uniones) закликає Єврокомісію прийняти захисні заходи проти надмірного імпорту зерна з України за низькими цінами, щоб захистити європейських виробників зернових.

У Unión de Uniones наголосили, що імпорт зернових з України значно зріс. Якщо за весь 2023 рік він склав майже 8,4 млн тонн, то тільки за перше півріччя 2024 року – близько 6,5 млн. Водночас, ціни на українське збіжжя дедалі падають.

Профспілки нагадують, що Єврокомісія ввела механізм «екстреного гальмування» для «чутливих» продуктів у рамках безмитної торгівлі з Україною. Якщо Україна перевищує встановлений ліміт, то ЄС автоматично повертає мита.

Quote«Якби ті самі критерії застосовувалися до імпорту пшениці та кукурудзи, що надходять до Іспанії з України, мита, що були скасовані, уже мали знову запровадити», – зазначають у Unión de Uniones.

Іспанці вимагають, щоб Єврокомісія відстежувала не тільки імпорт зернових з України, але й націнки на певні продукти, виготовлені з зерна.

Quote«Ми не хочемо продавати дешеві крупи і купувати дорогі корми», – кажуть іспанські фермери.

Союз профспілок вважає, що ані Єврокомісія, ані Рада ЄС не знають про цю ситуацію.

Quote«Фермери не збираються сидіти склавши руки, доки не будуть застосовані захисні положення, а імпортні зернові культури відповідатимуть тим самим умовам, яких вони вимагають від нас», – коментує Луїс Кортес, державний координатор Unión de Uniones.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини