Home Новини На Яворівщині незаконно вирубали майже 70 дерев

На Яворівщині незаконно вирубали майже 70 дерев

by admin

Загальний розмір шкоди завданої довкіллю становить 292 тисячі гривень.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екоінспектори виявили незаконну зрізку 66 дерев різних порід на території Яворівського району.

“Під час виїзду в селі Липник Яворівського району фахівці інспекції виявили 19 пнів, внаслідок незаконної рубки дерев породи липа. Загальний розмір шкоди завданої довкіллю, розрахований фахівцями інспекції, становить 37 275 грн.

Крім цього, в рамках даного виїзду на території Дрогомишльського старостинського округу вздовж дороги Дрогомишль-Липовець державними інспекторами також виявлено незаконну рубку дерев порід дуб, сосна, осика, вільха та клен в кількості 47 шт. Завдана довкіллю шкода становить 255 641 грн” – йдеться у повідомленні.

Держекоінспекція скерувала матеріали обстеження до поліції, а загальна сума завданих довкіллю збитків становить 292 916 грн. 

Додамо, 8 посадовців лісгоспів на Львівщині підозрюють у вирубці дерев на 64 мільйони гривень. За два роки незаконних рубок рідколісся знищено понад 10 тисяч дерев цінних порід на території пʼяти державних підприємств.


UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини